dinsdag, 21 augustus 2018

GOED GEMUTST DE WINTER DOOR

iStock_000027996912LargeHoe zorgen we dat de winterdip ons niet in de greep krijgt? Hoe houden we onze levenslust hoog tijdens de sombere dagen?

Nu de dagen korter zijn lijkt het wel of je meer trek hebt in koolhydraatrijk eten.
Hoewel koolhydraatrijk eten aanzet, is het wel belangrijk om met koolhydraten je motor, je verbranding op te starten. Maar dan wel met de goede koolhydraten. Koolhydraten zijn de belangrijkste energiebron voor onze hersenen, spieren en zenuwen. Ze  zorgen ervoor, tenminste als je langzame koolhydraten eet, dat het glucosegehalte in je bloed op peil blijft. Een stevig granenontbijt is dan ook een super goed begin van de dag, maar voor de lunch heb je minder koolhydraten nodig. In feite zou je dus je ontbijt en lunch moet omdraaien. Dus in de ochtend lekkere speltboterhammen, spelt flakes of havermout. En in de middag een grote bak met yoghurt, kwark en handen rood fruit

Energieke wintertips van TrudyDSC_0014
Mocht je een geestelijke leegloop ervaren tijdens jouw afvalrace of schoonmaak na de feestdagen. Maak dan een wandelingetje, bijvoorbeeld tijdens je middagpauze. Dit is niet alleen goed voor je beweging, maar ook voor het absorberen van daglicht.
Het is heel belangrijk dat je ook kunt genieten, kijk naar alle positieve dingen om je heen, dat levert je energie op om de juiste keuzes weer te maken en je bewustzijn vast te houden.
Om je energieniveau op peil te houden, moet je ervoor zorgen dat je stofwisseling in evenwicht blijft. Dit evenwicht raakt onder andere verstoord als je onregelmatig eet en slaapt. Zorg er dus voor dat je drie maaltijden per dag nuttigt en acht uur slaapt.

Heb je zin in levenslust?
Boek dan een feestje in je agenda bij Kosmema. Je zult ervaren dat je makkelijker de juiste keuzes gaat maken. Het incidentele geluk van vullen zul je inruilen voor het structurele geluk van voeden.shutterstock_162315992

De ideale start van het nieuwe jaar; een cadeautje voor jezelf!
Word coach van je eigen gewicht. Ervaar dit in de 7-weekse-Levenslust-methode. Op 28 januari start de nieuwe groep.  In deze training leer je alles over voeding maar vooral over jezelf: waarom doe ik wat ik doe, en waarom eet ik wat ik eet. De methode bevat naast de training een 7 weeks voedingsschema’s begeleid door top ontwikkelde voedingssupplementen om lichaam en geest weer in balans te krijgen.

Meer info kun je vinden op onze website en facebookpagina.
Je kunt ons natuurlijk ook bellen of mailen. We staan je graag persoonlijk te woord.

 

Scroll To Top